REMAKE **PROFESSIONAL UPCYCLING SINCE 2007
  • REMAKE
    • REMAKE YRITYKSENÄ
    • EKO-OMPELIMO
    • ROUVA REMAKE
  • REFERENSSIT
    • Uniikkipuvut
    • Asiakastöitä
    • Artistityöt
    • Muita kuvia
  • UPCYCLING AKATEMIA
  • SHOP
  • KONTAKTI
  • REMAKE
    • REMAKE YRITYKSENÄ
    • EKO-OMPELIMO
    • ROUVA REMAKE
  • REFERENSSIT
    • Uniikkipuvut
    • Asiakastöitä
    • Artistityöt
    • Muita kuvia
  • UPCYCLING AKATEMIA
  • SHOP
  • KONTAKTI
Search

REMAKE YRITYKSENÄ

ARVOT

​Rehellisyys – johtaa kykyyn toimita avoimesti
Avoimuus – Herättää luottamuksen itseen ja muihin
Luottamus – mahdollistaa itsensä hahmottamisen
Itsetietoisuus – tuottaa halun laajentua ja kehittyä
Laajentuminen – synnyttää innovaatioita
Innovatiivisuus – luo kyvyn myös uudelleen oivaltaa
Uudelleen oivallus – auttaa ymmärtämään eettisen toiminnan
Eettisyys – tuottaa halun toimia mahdollisimman ekologisesti
Ekologisuus – Sisältäen kaikki aiemmat askeleet ovat yhtä kuin
Kestävä kehitys
Remaken toimintamallit perustuvat voimakkaasti kahden perustajansa suhteellisen tiukalle eettiselle ja henkiselle arvopohjalle kuitenkaan sitoutumatta mihinkään erityiseen kantaan. Tämä kuitenkin vaikuttaa edelleen kaikkeen Remaken toimintaan ja se on myös ollut syynä sille, että Remaken konsepti on saanut ja saa edelleen osakseen paljon positiivista huomiota. Remakella on selkeä yhteiskunnallinen sanoma ja se seisoo vakaasti oman ideologiansa takana. 
"Arvopohja on tarkkaan mietitty ja se otetaan huomioon kaikessa tekemisessä. – Paulan toteamus Remakesta."
PAULA KERTOO REMAKESTA

SYNTYTARINA

Vuonna 2007 heinäkuisena iltana Paula Mirjami Malleus oli nukuttamassa pientä alle pari vuotiasta tytärtään heinäkuisena iltana. Useamman vuoden kotiäitiys oli loppusuoralla ja tarkoituksena oli alkaa etsimään tulevaisuuden toimenkuvaa. Selvää oli, että aiemmat tekstiili- ja muotialan hommat saisivat jäädä alalta aiemmin tulleiden ikävien kokemuksien myötä ja uusi ura löytyisi toisaalta. Vaan toisin kävi.
Vielä samana iltana Paula loi hetken mielijohteesta äitinsä vanhasta kaulahuivista jakkuliivin, jota kaasu pohjassa lähti lyhyen puhelun päätteeksi esittelemään toiselle perustajalle Pia Leikakselle tämän työpaikalle Helsingin Kallioon. Pia oli myyty ja niin yhdessä tuumin ja samalta seisomalta päätettiin perustaa yhteinen yritys.

Picture
Nimen kanssa ei tarvinnut pähkäillä kauaa. REMAKE oli selviö toiminnan tyylin takia - tavoitteena oli uudelleen tuottaa asiakkaiden aarteita ja EKODESIGN lisä selvenne otettiin mukaan, jotta myös toimialalle tulisi näkyvyyttä ja tunnettuutta.
Tästä lähti etenemään lumipallo-efektillä prosessi, joka johti siihen, että 17.10.2007 Suomen ensimmäinen Eko-ompelimo oli syntynyt. Koska perustajia oli kaksi, yritys päätettiin perustaa avoimena yhtiönä, joka takasi kummallekin starttirahan ensimmäisen vuoden tueksi. Remake-nimeen lisättiin Ekodesign selvenne, sillä halusimme nimemme selkeästi kertovan mitä teemme - olimme ensimmäinen yritys, joka tämän termin otti tuolloin käyttöön. Remaken toimintamallista teki erikoisen se, että fuusioi uudella tavalla kahta eri vanhaa ompelimo-liiketoimintamallia, mutta yhdistää ne ekologis-eettisellä tavalla. Yksinkertaisuudessaan Remaken liiketoiminta-idea on tämä: korjaa, muuntaa ja uusiotuottaa asiakkaan toiveiden mukaisia tuotteita kierrätetyillä materiaaleilla.
​
 Lisäksi Paulalle oli tärkeää lähteä muuttamaan käsityöalan oman-arvontuntoa esimerkiksi hinnoittelumallien uudelleenrakennuksen kautta. Vuonna 2011 ajauduttiin tilanteeseen missä toinen perustajista joutui uupumuksen takia jättäytymään pois kyydistä. Paula joutui tässä vaiheessa tekemään päätöksen Remaken tulevaisuudesta yksin. Päätös oli, että yritys muutettiin osakeyhtiöksi ja toimintaa jatkettiin. Tämän jälkeen Paula jatkoi oy:ksi muuttuneen Remaken kanssa yksin siihen saakka, kunnes sai työparikseen Trashionista Outi Pyyn vuosien 2013-2014 välimaastossa. Outi oli mukana päivittäistoiminnassa vuoden 2017 alkuun saakka, jolloin siirtyi henkilökohtaisista syistä toisiin tehtäviin. Kaikesta huolimatta yhteistyö näiden kahden tiimiään "dynamic Duoksi" nimittävän naisen välillä jatkuu edelleen .
​@remakehelsinki #luonnonvarat #ekodesign #pioneeri #kiertotalous

AIKAISEMPIA PROJEKTEJA

"Sen lisäksi, että loimme eko-ompelimon - loimme liiketoiminnallisen alustan, jolla testata erilaisia konsepteja- ja tätä todentotta ollaan tehty koko toiminnan ajan." - Paula Malleus
REMADE - kollektiivinen mallistoprojekti (2009-2012)
2009 kun olimme ollut toiminnassa parin vuoden ajan Remaken kanssa, tajusimme ettei asiakatöiden lisäksi enää jäänyt ollenkaan aikaa minkään valmiiden suoraan myytävien tuotteiden tekoon - tämä oli siis ollut alkuperäinen ajatus. Mietin, että unelmanani oli ollut luoda omaa mallistoa, mutta tuossa kohtaa totesin, ettei rahkeeni ja oman-arvontuntoni antanut tähän periksi. Niinpä päätin luoda kollektiivin, jonka tavoitteena olisi työttöminä olevien ammattilaisten uudelleen motivointi ja valmentaminen sekä sarjatuotettavan malliston synnyttäminen postconsumer virrasta. Yhteiskumppaninamme toimi Fida International ry, jolta ostimme kaikki malliston tuotteiden materiaalit nk. energiajakeena. Kun olimme toimintaa harjoittaneet kolmatta vuotta, miettineet osuuskunnittamista -joka johti heti jäsenten eripuraan ja selän takana vehkeilyyn - suoraan sanottuna paloi päreet ja lakkautin koko projektin, sillä koin ettemme edistyneet sen kanssa kuten olin toivonut. Ymmärsin, etten voi ohjata umpimetsään ketään jos en itse ole kartoittanut mitä metsässä on. Tällä hetkellä tämän asian tiimoilta on menossa toinen kokeilu nimeltään @paskakollektiivi #paskahelsinki, jossa ideana on että kuka tahansa, voi missä tahansa luoda paskan tuotteen ja kaikki luovatuotos on ihanaa!
​EKOPUOTI (2010-2015)
2010 muutimme Remaken kanssa alkuperäisestä osoitteesta (Hämeentie 7) toisiin suurempiin tiloihin mm. sen takia, että aiemmin kertomani Remade-tiimin tilat Katajanokalla olivat menossa pois alta. Hakaniemen torikadulla tilaa olikin sitten runsain mitoin (411m2). Heti alusta oli selvää, ettemme ompelimon ja mukaan muuttaneen äitini ekokampaamo Fa´Miljan toimesta pystyisi kaikkia neliöitä ottamaan käyttöön. Taka-alakertaan synnytettiin hetkeksi RElaunch niminen työhuonealusta, joka vuokrasi työtilaa sitä tarvitseville -mutta purkaantui melko pian. Pikku hiljaa alkoi kuitenkin selkiintyä, että yhteistyökumppanit valikoituisivat eko-alan tekijöistä ja niin myös kävi. Remake jättäytyi Ekopuodin taa ja uusi konsepti oli luotu. Lopulta mukana oli alivuokralaisia: Ekokampaamo - jossa toimi laajimmillaan 3 kampaajaa, Eko-kosmetologi, Second hand myymälä ja eko-ompelimo työhuone-kollektiiveineen. Konseptia käytiin jopa esittelemässä Leijonan Luola ohjelman kuvauksissa - televisioon saakka emme koskaan päässeet. Lisäksi paikka toimi myyntipaikkana valikoidulle myyntitililäisille, joita enimmillään tiloissa oli lähes kaksikymmentä.
 TYÖHUONE KOLLEKTIIVI (2011-2016)
Muuton myötä oli selvää, että tiloihin tulisi kehittää muutakin toimintaa. Ekoupuodin muotoutuessa liiketilan yläosiin ompelimo siirtyi alkuperäisen avoimen yhtiön purkaantumisen ja osakeyhtiöksi muuntumisen jälkeen taka-alakerran hulppeaan 200m2 tilaan - alkoi nyt yksin jääneen Paulan päässä raksuttaa. Nelilöille olisi saatava käyttöä. Remaken aktiivininen ote harjoittelijoiden ohjaamisessa oli johtanut jo parin ensimmäisen toiminta vuoden kuluessa siihen, että monnia ammattilaisia oli lähipiiriin kertynyt. Monilla ongelma oli sama - mistä työtilat. 
Ratkaisu monien ongelmaan löytyi Remakelta. Tilaan alkoi yksi kerrallaan tulla työheuonelaisia, jotka kaikki loivat käsillään erilaisia tuotteita ja suurin osa käytti kierrätettyjä materiaaleja. Työhuone-kollektiivin jäsenet toimivat muutenkin yhdessä -kävivät messuilla ja tekivät monenlaisia projekteja - etenkin sellaisia mihin Remaken muutenkin oli osallistumassa. Remaken toimi tänä aikana hyvänä sparraus-alustana monille alalle tuleville toimijoille ja tekijöille.
​MEM MALLISTOT /  VAATEJÄTTEESTÄ DESIGN-MALLISTOKSI (2012>>)
​2012 vuonna lakkautettu Remade tiimi ajoi Paulan siihen pisteeseen, että hän totesi olevansa valmis oman mallisto-projektin starttaamiseen. Tähän on käyttetty viimeisen kymmenen vuoden aikana paljon aikaa ja resursseja erilaisten metodien tutkimiseen ja rakentamiseen sille, että kuluttajan ylijäämämateriaaleja saataisiin hyödynnettyä tehokkaalla tavalla ilman massiivisia materiaaliin kohdistuvia uusiotuotattamis-toimenpiteitä. Sen seurauksena on luotu viisi sarjatuotettavaa MEM-mallistoa  ja tuotteitakin on kertynyt viitisenkymmentä! Tällä hetkellä MEM pitää taukoa, sillä tuotannollinen infrastruktuuri ei ole vielä riittävän kehittynyt MEMin viemiseksi sen seuraavalle tasolle, joka olisi sarjatuotettavuuden testaaminen teollisessa ympäristössä. MEMiä on esitelty useassa eri maassa, kaksi kertaa Helsinki Fashion Weekillä ja onpa tämä saanut jalansijaa kuuluisan Conde Nast publicationsin sivuilla pariin kertaan mm. VOGUE UK muodossa.
#postconsumer #upcycled #upcycledesign #uusiotuotanto #upcycling #postconsumer #biodiversiteetti 
MEM.FI

​TRASHION / REMADE OPEN SOURCE MALLISTO (2014)
Julkaisimme vuonna 2014 Trashion/Remade-malliston. Kahdeksan osainen mallisto julkaistiin osana Vaatevallankumous-päivän ohjelmaa. Mallisto luotiin kokonaan eri toimijoiden ylijäämä mainos t-paidoista ja sen lanseeraus tapahtui Kaapelitehtaalla, jossa järjestetiin suurehko avoin työpaja, jossa piissejä sai tulla tekemään Remaken tiimin avustuksella - pajalle osallistui noin 50 henkilöä. Lisäksi itse mallisto käveyltettiin lavalle vielä saman viikonlopun aikana Kierrätystehdas tapahtumaan lavaohjelman näytöksenä.

Ohjeet ovat netissä ilmaisessa jaossa (pysyvästi) ja kuka tahansa voi ladata ohjeet ja kaavat sieltä ja ommella vaatteet niiden mukaan käyttäen materiaalina vanhoja t-paitoja. Jos tuntuu, että taidot eivät riitä tai jos sinulla ei ole ompelukonetta kotona, niin kaikki malliston mallit on myös tilattavissa Remaken kautta omien mittojen mukaan. Klikkaa itsesi tykkäämään Trashion/Remadesta Facessa.

Ohjeet löytyvät SlideSharesta ja ne voi ladata omalle koneelleen menemällä pdf-ohjeen päälle ja klikkaamalla yläreunasta save. Tiedosto avautuu uuteen ikkunaan, josta sen voi tallentaa koneelleen tai tulostaa ulos.

Kun ompelette ohjeista vaatteita itsellenne niin ottakaa niistä kuva vaikka instagramiin ja tägätkää se #trashionremade. Meitä kiinnostaa millaisia vaatteita teette ja miten ohjeet toimivat. 
TR/RE VIDEO HAASTIS RUUTU.FI
TR/RE SLIDESHARE OHJEET

THRIFT SECOND HAND (2014-2017)
Vuoden 2013 lopussa pitkäaikainen materiaalitoimitus sopimus silloisen yhteistyökumppanin kanssa purkautui ja olimme tilanteessa, missä emme muidenkaan toimijoiden puoleen halunneet kääntyä turhien toistuvien yhteistyöneuvotteluiden takia,  jotka olivat johtaneet ei toivottuihin tai jopa huonoihin lopputuloksiin.
Päätimme lähteä testaamaan omaa second hand konseptia nimellä THRIFT Second hand. Siihen rakennettiin kanta-asiakas/pisteytytysmalli, joka toimi loistavasti - etenkin kun se oli yhdistetty Remaken omepelimon yhteyteen. Testasimme ns. yhden palvelutiskin tekniikkaa, jossa asiakas tuli kaikkien kierrätettävien tekstiilien kanssa yhdelle palvelutiskille, jossa sitten yhdessä asiakkaan kanssa eritellään ja käydään läpi ensin korjattavat ja muunnettavat tuotteet - jotka tietenkin menevät ompelimoon. Seuraavaksi käytiin läpi second handiin tarkoitettu osa tekstiileistä ja näistä yhtä kaupan muovikassillista vastaan sai 5 kanta-asiakaspistettä. Loppuosa päätyi meillä joko uusiokäyttö materiaaliksi tai komponentti purkuun ja vasta sen jälkeen mahdollisesti jätteeksi. Kanta-asiakaspiste oli arvoltaan 1€ ja sen saattoi vaihtaa a. "uuteen" second hand tuotteeseen Thriftin valikoimasta tai kartuttaa pistetilillle, jolloin niillä saattoi saada myöhemmässä vaiheessa teetettyä kokonaisen vaatekorjauksen. Palaute oli pelkästää positiivista. 
Thriftin toimintaa jatkettiin vuoden 2016 ajan muuton jälkeen - ensin Annankadun myymälän yläosassa ja myöhemmin Arkadiankadun ompelimon yhteydessä. Lopulta konseptin pyörittäminen nykyisissä tiloissa tuli niin kannattomattomaksi että myimme lopun varaston pois ja jätimme Thrift konseptin taka-alalle.
#secondhand #circularity #kierrätys

​KIERTOON.EU / SITRA HANKE (2017-2018) 

 Vuoden 2018 Remake perustaja Paula oli Remaken asiantuntijana mukana rakentamassa toisen asteen koulutukseen kiertotalouteen liittyvän tutkinnon osan opetusperusteita ja tästä syntyikin oppimisalusta nimeltä kiertoon.eu. Kiersin hankkeen aikana useissa oppilaitoksissa perehdyttämässä oppijoita kiertotalouden saloihin niin luentojen kuin työpajojen kautta. Suurin vetämäni kahden päivän paja sisälsi kokonaisen oppilaitoksen osaston eli noin 60 henkilöä. #circulareconomy #kiertotalous.
Uusiomateriaalista suunniteltavan tuotteen valmistusprosessi poikkeaa huomattavasti perinteisestä vaatesuunnittelusta. Kurssin sisältö on osa kiertotalouden perusosaamista ja olennaista varsinkin niille henkilöille ja opiskelijoille, ketkä aikovat työskennellä tekstiilialalla tulevaisuudessa. Mitä kaikkia erilaisia materiaaleja on saatavilla ja mihin ne parhaiten soveltuvat.. mutta mistä inspiraatio? Erikoisosaamistani on muotoilu lähtöinen suunnittelu ja
rakastan yli kaiken demonstroida tätä kykyäni. Jokainen kerta kun olen tätä tekemisen muotoa päässyt näyttämään ja opettamaan niin harrastelijoille kuin ammattiin opiskeleville on vastaanotto ollut hurmioitunutta. 
#kierrätysmuoti #uusiodesign #inspiraatio #luovuus
KIERTOON.EU
**  #REMAKE EKODESIGN OY 2144398-6  **
@REMAKE_UPCYCLINGSTUDIO
STUDIO : KIVISILLANTIE 12 C/O HUMLEBERG KERAVAN KARTANO 04200 KERAVA
PAULA@REMAKE.FI
Picture
  • REMAKE
    • REMAKE YRITYKSENÄ
    • EKO-OMPELIMO
    • ROUVA REMAKE
  • REFERENSSIT
    • Uniikkipuvut
    • Asiakastöitä
    • Artistityöt
    • Muita kuvia
  • UPCYCLING AKATEMIA
  • SHOP
  • KONTAKTI